top of page
Zoeken
  • Lotte

Technische crematorium Cremaere (Almere) ook aangesloten in de Afscheidsboeker

Bijgewerkt op: 25 jul. 2019


Het aantal technische crematies is de afgelopen jaren flink toegenomen. En ook voor de komende periode wordt hierin een stijging verwacht. USP speelt op deze stijgende vraag naar technische crematies in met de online boekingstool Afscheidsboeker.nl, waarmee eenvoudig een stille crematie met rouwvervoer kan worden geboekt. Met het aansluiten van Cremaere in de boeker wordt ook voor uitvaartondernemers in de regio Almere / Amsterdam een scherp aanbod gerealiseerd.


Stijging van het aantal technische crematies

Een van de initiatiefnemers Niek Spronken: “Al enkele jaren zien we een stijging in het aantal technische crematies. Nabestaanden organiseren steeds vaker een uitvaart op een voor hen bijzondere locatie. Bijvoorbeeld in de tuin, thuis of op het voetbalveld. Hierdoor vindt er in veel gevallen geen dienst meer in het crematorium plaats, maar enkel nog de technische crematie of een klein afscheid bij de invoer. Dit vormde de basis voor de Afscheidsboeker”. In de Afscheidsboeker boekt de uitvaartondernemer bij bijna 30 crematoria deze stille crematies aangevuld met rouwvervoer en andere diensten eenvoudig en vaak een stuk voordeliger. “Dit is mogelijk door het maken van slimme combinaties, efficiënter te plannen en te ondersteunen in het aanvraagproces”, aldus Niek Spronken.


Cremaere

Cremaere opende recent haar deuren in Almere met een CO2 neutrale elektrische crematieoven. Eigenaar Hans de Kluijver: “Ook wij zien dat steeds meer mensen het afscheid op eigen wijze vorm willen geven, op een zelf gekozen locatie. We hebben daarom gekozen voor een technisch crematorium. Uiteraard kunnen de nabestaanden ook mee invoeren als ze dat willen. En voor degenen die een klein afscheid wensen op onze locatie, beschikken we over een mooie intieme afscheidsruimte die kan worden geboekt in combinatie met de invoer van de overledene. Samen met USP willen we de mogelijkheden voor een persoonlijk en duurzaam afscheid nog verder uitbreiden. Door mee te doen in de Afscheidsboeker bieden we uitvaartondernemers ontzorging in het aanvraagproces en een handige tool om eenvoudig en tegen een nog scherper tarief een technische crematie met vervoer te boeken“.


Over USP

De afscheidsboeker is een initiatief van USP. Sinds 2017 verzorgt USP ondersteunende diensten voor inmiddels tientallen uitvaartondernemers. Goede service en hoge kwaliteit van dienstverlening staan daarbij centraal. Gebruik van de afscheidsboeker is voor uitvaartondernemers kosteloos. Zie voor meer informatie www.afscheidsboeker.nl.

74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page